Technologia żywności i żywienie człowieka I stopień
Studenckie Praktyki Zawodowe (SPZ)
Kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Studia II stopnia
Koordynator Studenckich Praktyk Zawodowych
dr inż. Milena Alicja Stachelska
Konsultacje: wtorek godz. 11:00 - 12:00
e-mail:
Studenci kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka II stopnia odbywają praktykę zawodową w semestrze II.
Praktyka obejmuje 480 godzin dydaktycznych.
Harmonogram postępowania studenta:
- Zapoznanie się z Regulaminem SPZ (Regulamin SPZ).
- Zapoznanie się z Programem SPZ (Załącznik nr 1. Program praktyki na kierunku TŻiŻC studia II stopnia) oraz Sylabusem PZ (Załącznik nr 8. Sylabus praktyki zawodowej).
- Wybór miejsca odbywania SPZ. Student może również sam zaproponować zakład pracy w celu odbycia praktyki zawodowej.
- Podanie o Skierowanie na SPZ (Załącznik nr 2. Skierowanie na odbycie praktyki zawodowej). Wypełniony druk skierowania na SPZ przedkładamy Koordynatorowi SPZ przed odbyciem praktyk celem uzyskania zgody na termin, miejsce i zakres zadań.
- Koordynator SPZ wystawia Umowę w sprawie organizacji SPZ (Załącznik nr 3. Umowa o organizację praktyki zawodowej). Student od Koordynatora SPZ otrzymuje dwa egzemplarze Umowy. Po podpisaniu przez Zakład Pracy, jedna Umowa zostaje w Zakładzie Pracy, drugą student zwraca do Koordynatora SPZ.
- Dziennik SPZ (Załącznik nr 4. Dziennik praktyk zawodowych). Po odbyciu SPZ student przedkłada Koordynatorowi uzupełniony Dziennik praktyk z podpisami i oceną zakładowego opiekuna praktyk.
- Raport praktykanta ze SPZ (Załącznik nr 5. Raport praktykanta). Po odbyciu SPZ student przedkłada Koordynatorowi uzupełniony Raport.
- Kwestionariusz ankiety (Załącznik nr 7. Kwestionariusz ankiety). Po odbyciu SPZ student przedkłada Koordynatorowi uzupełniony Kwestionariusz ankiety.
W celu rozliczenia praktyki student zobowiązany jest przedstawić Kierunkowemu Koordynatorowi Praktyk Zawodowych następujące dokumenty:
- Podpisana Umowa w sprawie organizacji studenckich praktyk zawodowych.
- Wypełniony i podpisany Dziennik studenckich praktyk zawodowych.
- Ogólna ocena praktyki wystawiona przez Opiekuna Zakładowego.
- Raport praktykanta ze studenckiej praktyki zawodowej.
Uchwała Senatu zatwierdzająca Regulamin Praktyk z dnia 18 grudnia 2020 r.