Konkurs RoboExe - wyniki
- Szczegóły
Rozstrzygnęliśmy konkurs RoboExe w dwóch kategoriach rywalizacji - PLC Expert oraz Code Master.
Wykład dotyczący cyberbezpieczeństwa
- Szczegóły
Studenci Wydziału Nauk Informatyczno-Technologicznych naszej uczelni wzięli udział w pierwszym wykładzie z cyklu „Akademia_CYBER.MIL”, który wygłosił dr hab. inż. Mariusz Frączek, profesor Akademii Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Konkursy programistyczne w Akademii Łomżyńskiej
- Szczegóły
Konkursy programistyczne w Akademii Łomżyńskiej: RoboExe: Code Master - konkurs programowania i algorytmów oraz RoboExe: PLC Expert - konkurs programowania sterowników PLC
Wykłady o cyberbezpieczeństwie
- Szczegóły
W ramach projektu „Akademia_CYBER.MIL”, w którym uczestniczy Akademia Łomżyńska, zaplanowano serię wykładów przedstawiających zagadnienia bezpieczeństwa informatycznego i teleinformatycznego.
Technologia żywności z pozytywną oceną PKA
- Szczegóły
Kierunek Technologia żywności i żywienie człowieka Akademii Łomżyńskiej otrzymał pozytywną ocenę Polskiej Komisji Akredytacyjnej. To ocena programowa niezależnego gremium ekspertów PKA, która jest w polskich systemie szkolnictwa wyższego podstawowym jakościowym kryterium definiującym, czy dana uczelnia wywiązuje się prawidłowo ze swojej misji przekazywania wiedzy studentom.
Z życia Akademii: Mama i Córka
- Szczegóły
Przedstawiamy Wam Jolantę Malon i Agatę Malon. Mama i córka - związane więzami krwi, emocjonalnymi, ale także wspólną pasją. Obie studiują na drugim roku Bezpieczeństwo i certyfikację żywności. W tym rodzinnym modelu studiów jest jeszcze ich tata, Stanisław, od roku 2022 absolwent Technologii żywności i żywienia człowieka Akademii Łomżyńskiej.
Zapraszamy na studia drugiego stopnia
- Szczegóły
4 stycznia rusza rekrutacja na studia drugiego stopnia w Akademii Łomżyńskiej z Informatyki oraz Technologii żywności i żywienia człowieka.
Food Expert rozstrzygnięty
- Szczegóły
W konkursie „Food Expert” organizowanym przez Akademię Łomżyńską udział wzięło 250 uczestników z trzech województw, do ścisłego finału zakwalifikowało się 90 osób. Największą wiedzą z zakresu znakowania i bezpieczeństwa żywności wykazała się Karolina Świderska z III Liceum Ogólnokształcącego im. K. K. Baczyńskiego w Białymstoku.
Strona 1 z 15
Kontakt
Dziekanat
pok. A 0.28
ul. Akademicka 1
Sprawy studenckie
tel. 86 215 66 02
Plany zajęć
tel. 86 216 82 69
wnitdziekanat@al.edu.pl
Sekretariat Dziekana
pok. A 0.32
ul. Akademicka 1
tel. 86 215 54 88
nsasinowska@al.edu.pl
wnit@al.edu.pl