
IV Ogólnopolski Konkurs na najlepsze PRACE I PROJEKTY INŻYNIERSKIE
- Szczegóły
Mamy przyjemność poinformować, że Polskie Towarzystwo Informatyczne już po raz czwarty organizuje Ogólnopolski Konkurs na najlepsze prace i projekty inżynierskie z informatyki. Jest on koordynowany przez Oddział Małopolski i Oddział Podkarpacki PTI, a partnerami są Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa – Państwowy Instytut Badawczy oraz Fundacja Cyfrowa Przyszłość. Konkurs będzie obejmował projekty i prace inżynierskie oraz prace licencjackie ocenione/obronione w okresie od 16 marca 2023 r. do 15 lipca 2024 r.

Konkurs RoboExe - wyniki
- Szczegóły
Rozstrzygnęliśmy konkurs RoboExe w dwóch kategoriach rywalizacji - PLC Expert oraz Code Master.

Wykład dotyczący cyberbezpieczeństwa
- Szczegóły
Studenci Wydziału Nauk Informatyczno-Technologicznych naszej uczelni wzięli udział w pierwszym wykładzie z cyklu „Akademia_CYBER.MIL”, który wygłosił dr hab. inż. Mariusz Frączek, profesor Akademii Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu

Konkursy programistyczne w Akademii Łomżyńskiej
- Szczegóły
Konkursy programistyczne w Akademii Łomżyńskiej: RoboExe: Code Master - konkurs programowania i algorytmów oraz RoboExe: PLC Expert - konkurs programowania sterowników PLC

Wykłady o cyberbezpieczeństwie
- Szczegóły
W ramach projektu „Akademia_CYBER.MIL”, w którym uczestniczy Akademia Łomżyńska, zaplanowano serię wykładów przedstawiających zagadnienia bezpieczeństwa informatycznego i teleinformatycznego.

Technologia żywności z pozytywną oceną PKA
- Szczegóły
Kierunek Technologia żywności i żywienie człowieka Akademii Łomżyńskiej otrzymał pozytywną ocenę Polskiej Komisji Akredytacyjnej. To ocena programowa niezależnego gremium ekspertów PKA, która jest w polskich systemie szkolnictwa wyższego podstawowym jakościowym kryterium definiującym, czy dana uczelnia wywiązuje się prawidłowo ze swojej misji przekazywania wiedzy studentom.

Z życia Akademii: Mama i Córka
- Szczegóły
Przedstawiamy Wam Jolantę Malon i Agatę Malon. Mama i córka - związane więzami krwi, emocjonalnymi, ale także wspólną pasją. Obie studiują na drugim roku Bezpieczeństwo i certyfikację żywności. W tym rodzinnym modelu studiów jest jeszcze ich tata, Stanisław, od roku 2022 absolwent Technologii żywności i żywienia człowieka Akademii Łomżyńskiej.

Zapraszamy na studia drugiego stopnia
- Szczegóły
4 stycznia rusza rekrutacja na studia drugiego stopnia w Akademii Łomżyńskiej z Informatyki oraz Technologii żywności i żywienia człowieka.
Strona 2 z 15