Kierunek studiów: Technologia żywności i żywienie człowieka
Poziom studiów: studia II stopnia
Forma studiów: stacjonarne i niestacjonarne
Tytuł zawodowy po ukończeniu studiów: magister
Czas trwania studiów: 1,5 roku (3 semestry)
Profil kształcenia: praktyczny
Język zajęć: polski
Kierunek przeznaczony jest dla kandydatów legitymujących się dyplomem ukończenia studiów I stopnia kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, dyplomem ukończenia studiów I stopnia kierunku Dietetyka lub pokrewnych kierunków studiów (inżynierskich lub licencjackich).
W przypadku absolwentów innych kierunków niż Technologia Żywności i Żywienie Człowieka I stopnia Uczelniana Komisja Rekrutacyjna może zobowiązać kandydata do uzupełnienia efektów kształcenia/uczenia się wraz ze studentami kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka I stopnia/Bezpieczeństwo i certyfikacji żywności I stopnia umożliwiających studiowanie na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka II stopnia.
O pozycji kandydata na liście rankingowej decyduje ocena uzyskana na dyplomie ukończenia studiów I stopnia. W przypadku gdy liczba kandydatów przekracza limit miejsc na kierunku, dodatkowe kryterium mające wypływ na pozycję na liście rankingowej stanowić będzie średnia arytmetyczna ocen uzyskanych w toku studiów na studiach I stopnia.