W dniach 12-13 lutego 2020 Wydział Nauk o Żywności gościł wycieczkę dydaktyczną z Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży. Uczniowie pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych: Eweliny Karpińskiej Siwek, Przemysława Ciuchnickiego oraz Elżbiety Jaroty mieli okazję wziąć udział w warsztatach które przygotował mgr inż. Adam Siwek.
Uczestnicy zapoznali się z atrakcyjną ofertą edukacyjną, nowoczesnymi technikami utrwalania żywności min. poprzez suszenie rozpyłowe i liofilizację oraz wykonali samodzielne ćwiczenie z zakresu analizy sensorycznej. Duże zainteresowanie wśród młodzieży wzbudziły nowoczesne linie produkcyjne w hali technologicznej oraz laboratoria, wyposażone w najnowszej generacji sprzęt do analizy żywności.
Wizyta uczniów z Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży
- Szczegóły
