W dniach 17 i 21 maja uczniowie drugich klas Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży uczestniczyli w warsztatach technologicznych na Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności podczas których przeprowadzili proces liofilizacji, zapoznali się z procesem ekstruzji oraz dokonali degustacji uzyskanych produktów. Dodatkowo zapoznali się z budową i zasadą działania urządzeń wykorzystywanych do utrwalania produktów żywnościowych oraz wyposażeniem laboratoriów badających jakość i bezpieczeństwo żywności.
Kontakt
Dziekanat
pok. A 0.28
ul. Akademicka 1
Sprawy studenckie
tel. 86 215 66 02
Plany zajęć
tel. 86 216 82 69
wnitdziekanat@al.edu.pl
Sekretariat Wydziału
pok. A 0.32
ul. Akademicka 1
tel. 86 215 54 88
nsasinowska@al.edu.pl
wnit@al.edu.pl