Przejdź do głównego menu
Przejdź do treści
Przejdź do mapy serwisu
  • Strona główna AŁ
  • Wydział Nauk o Zdrowiu
  • Wydział Prawa i Administracji
  • Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych
  • Wydział Nauk Informatyczno-Technologicznych
  • USOS
  • Ikona tłumacza języka migowego
  • Film o uczelni z tłumaczem języka migowego
  • Film o projekcie Dostępna i bez barier z audiodeskrypcją
  • EN

Logo Wydziału Nauk Społecznych i Humanistycznych

  • Wydział
  • Kandydat
  • Student
  • Absolwent
  • Aktualności
  • Władze Wydziału
  • Rada Wydziału
  • Akty prawne
    • Uchwały Rady Wydziału 2017
    • Uchwały Rady Wydziału 2018
    • Uchwały Rady Wydziału 2019
  • Struktura organizacyjna
    • Katedra Ekonomii i Finansów
    • Zakład Filologii Angielskiej
    • Zakład Pedagogiki
    • Zakład Pracy Socjalnej
  • Jakość kształcenia
    • Wydziałowa Komisja ds. JK
    • Prace dyplomowe
    • Praktyki studenckie
    • Hospitowanie zajęć
    • Współpraca z otoczeniem zewnętrznym
    • Roczne raporty samooceny
  • Kontakt
  1. Jesteś tutaj:  
  2. Wydział
  3. Aktualności
  4. 10 dni w Almerii, czyli BIP - Blended Intensive Programme

10 dni w Almerii, czyli BIP - Blended Intensive Programme

Szczegóły
Opublikowano: 12 sierpień 2022
Grupa studentów na kampusie Uniwersytetu w Almerii

Przez ostatnie miesiące Ewa Górska, Piotr Kłosiński, Natasza Parda i Paweł Szymański - czyli studenci ANSŁ z drugiego roku Zarządzania pod kierownictwem Pani Doktor Magdaleny Forfy uczestniczyli w organizowanym przez University of Almeria międzynarodowym interdyscyplinarnym projekcie BIP - Blended Intensive Programme. Studenci regularnie uczestniczyli w cyklicznych spotkaniach online, przygotowywali projekty w międzynarodowych grupach i dowiadywali się wielu ciekawych i przydatnych informacji o mikroalgach. Pod koniec lipca wszyscy uczestnicy spotkali się w Almerii na kampusie naszej partnerskiej uczelni, gdzie mogli bliżej przyjrzeć się funkcjonowaniu i wykorzystywaniu mikroalg w walce z głodem na świecie. Dzięki wielomiesięcznej pracy nad tematyką mikroalg, studenci mieli okazję zobaczyć, jak pracownicy Uniwersytetu w Almerii dbają o osiągnięcie bezpieczeństwa żywnościowego oraz lepsze odżywianie i promocję zrównoważonego rolnictwa. Lipcowe spotkanie pozwoliło na uroczyste zwieńczenie projektu, podsumowanie jego działań i wypracowanych rezultatów.

Nasi studenci wrócili do ANSŁ szczęśliwi i niezwykle zainteresowani kolejnymi wyjazdami w ramach Programu Erasmus+. Zapytani o relację, przesłali nam kilka słów od siebie:

"W dniach od 20-29 lipca, uczestniczyliśmy w międzynarodowym projekcie badawczym w ramach Erasmus+ BIP: SUSTAINABLE BIOTECHNOLOGY ENTREPENEURSHIP: MICROALGAE & HUMAN FOOD organizowanym przez University of Almeria w słonecznej Hiszpanii. Możliwość uczestniczenia w tym przedsięwzięciu niewątpliwie wpłynęła na poszerzenie naszej wiedzy z zakresu zarządzania procesem tworzenia oraz wprowadzania produktu na rynek. Byliśmy w stanie w sposób praktyczny wykorzystać wiedzę zdobytą na naszej Uczelni, dobrze się przy tym bawiąc – wraz ze studentami z Włoch, Hiszpanii oraz Kanady. Nasz typowy dzień w Almerii zaczynał się od zajęć na uczelni, gdzie zdobyliśmy wiedzę na temat specyfiki oraz właściwości mikroalg, a także sposobu wykorzystywania ich w przetwórstwie żywnościowym. Resztę dnia spędzaliśmy na plaży wraz z naszymi nowymi przyjaciółmi. Bariery językowe nie stanowiły dla nas problemu w porozumiewaniu się, a co więcej – nasza znajomość języka angielskiego w znaczny sposób się poprawiła. W czasie przerw między zajęciami, zwiedzaliśmy pobliskie bary, gdzie spróbowaliśmy typowych dla kuchni hiszpańskiej przekąsek TAPAS – były przepyszne. W czasie pobytu udało nam się zwiedzić wiele zabytków takich jak twierdza Alcazaba, pałac Alhambra w Granadzie oraz jedno z miast – Malagę. Weekend spędziliśmy wraz ze wszystkimi uczestnikami projektu, zwiedzając miasto i integrując się jeszcze bardziej. Zabrano nas na kajaki, podziwialiśmy też hiszpańskie klify, a na zakończenie wybraliśmy się na jedną z plaż, gdzie mogliśmy popływać. Uważamy, że była to najlepsza przygoda w naszym życiu i polecamy spróbować takiego wyjazd Każdemu. W szczególności chcemy podziękować Pani Doktor Magdalenie Forfie za możliwość wzięcia udziału w tym projekcie." ~ Ewa Górska, uczestniczka Programu.

Kontakt

Dziekanat

pok. nr 228
ul. Akademicka 14 (IIp.)

Sprawy studenckie
T: 86 215 59 59

Plany zajęć
T: 86 215 54 86
wnshdziekanat@al.edu.pl

Sekretariat Wydziału

pok. nr 220
ul. Akademicka 14 (IIp.)
T: 86 215 66 04
jkonopka@al.edu.pl

soneta baner szkolimy w oparciu o system enova
  • Studia I stopnia

  • Administracja
  • Automatyka i robotyka
  • Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności
  • Dietetyka
  • Filologia angielska
  • Informatyka
  • Kosmetologia
  • Logistyka
  • więcej
  • Studia II stopnia

  • Administracja
  • Informatyka
  • Pielęgniarstwo
  • Technologia żywności i żywienie człowieka
  • Zarządzanie
  • Studia jednolite magisterskie

  • Fizjoterapia
  • Prawo
  • Studia podyplomowe

  • Master of Business Administration
  • Mediacje i negocjacje
  • Rachunkowość i finanse
  • Transport drogowy
  • Wycena nieruchomości
  • Zarządzanie zasobami ludzkimi - kadry i płace
  • więcej
  • Kursy i szkolenia

  • Certyfikat Pearson Test of English
  • Kursy językowe
  • Kursy maturalne
  • Mała księgowość z wykorzystaniem programu komputerowego
  • Organizacja Pomocy Społecznej
  • więcej

    Kontakt

  • Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych
  • Akademicka 14, 18-400 Łomża
  • +48 86 215 66 04
  • wnsh@al.edu.pl
  • Biuletyn Informacji Publicznej
  • Logo Facebook
Copyright @2025 - Akademia Łomżyńska - Wszelkie prawa zastrzeżone. Wykonanie - Dział Systemów Komputerowych
Deklaracja dostępności - USOSweb - Kontakt