Czworo studentów ANSŁ z kierunku Zarządzanie: Ewa Górska, Piotr Kłosiński, Natasza Parda, Paweł Szymański uczestniczy w międzynarodowym interdyscyplinarnym projekcie BIP Blended Intensive Program - „SUSTAINABLE BIOTECHNOLOGY ENTREPRENEURSHIP: MICROALGAE & HUMAN FOOD”.
W projekcie bierze udział, 10 zagranicznych uczelni z siedmiu państw: Georgian College (Canada), Jan Dlugosz University in Czastochowa (Poland), Lomza State University of Applied Science (Poland), Università Politecnica delle Marche (Italy), Université Paris-Est Créteil Val de Marne (France), University of Economics-Varna (Bulgaria), University of Parma (Italy), Università degli Studi Milano-Bicocca (Italy), Universidad de Almería (Spain), Universität Hohenheiem (Germany).
Głównym problemem badawczym projektu jest wykorzystanie mikroalg w walce z głodem na świecie, osiągnięcie bezpieczeństwa żywnościowego oraz lepsze odżywianie i promocja zrównoważonego rolnictwa. Koordynatorem projektu jest Hiszpańska Universidad de Almería. Koordynatorami z ramienia naszej uczelni są dr Magdalena Forfa i mgr Katarzyna Zacharzewska-Arnista.
Serdecznie zachęcamy wszystkich studentów do korzystania z programu Erasmus+. Uczestnictwo w projektach daje możliwości rozwoju naukowego, poszerzania horyzontów, możliwość ciekawych wyjazdów i zdobywania międzynarodowych kontaktów.
Zapraszamy do kontakt: Dział Współpracy z Zagranicą