Rekrutacja na szkolenie dla studentów kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka II stopnia pt. „Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności” w celu podniesienia swoich kompetencji. Dokumenty rekrutacyjne należy złożyć w Biurze projektu (pokój numer 9).
O wynikach rekrutacji studenci zostaną poinformowani drogą mailową i/lub telefoniczną.
Rodzaj wparcia: Szkolenie pt. „Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności”.
Termin szkolenia: 30.06-01-03.07.2022r
Uczestnicy: studenci kierunku Technologia Żywności i Żywienia człowieka II stopnia
Forma: Szkolenie stacjonarne
Adres realizacji wsparcia: szkolenie realizowane w ANS w Łomży przy ul. Akademickiej 1 i ul. Akademickiej 14, 18-400 Łomża
Nr sali: B 2.7 (w dniach 30.06, 01.07.2022r) i 107 (w dniu 02-03.07.2022r)
TEMATYKA SZKOLENIA:
- omówienie podstawowych definicji związanych z bezpieczeństwem żywności
- i systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności;
- prezentacja norm i standardów: FSSC 22000 v5, BRC GS for Food Safety v8, IFS Food v7;
- przedstawienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy;
- opracowywanie zasad i dokumentacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- omówienie zadań audytora i procedury audytów;
- wprowadzanie działań korygujących i zapobiegawczych;