Rekrutacja na szkolenie dla studentów kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka II stopnia pt. „Audytor wewnętrzny systemu HACCP” w celu podniesienia swoich kompetencji. Dokumenty rekrutacyjne należy złożyć w Biurze projektu (pokój numer 9).
O wynikach rekrutacji studenci zostaną poinformowani drogą mailową i/lub telefoniczną.
Rodzaj wparcia: Szkolenie pt. „Audytor wewnętrzny systemu HACCP”
Termin szkolenia: 20-23.06.2022r
Uczestnicy: studenci kierunku Technologia Żywności i Żywienia człowieka II stopnia
Forma: Szkolenie stacjonarne
Adres realizacji wsparcia: szkolenie realizowane w ANS w Łomży przy ul. Akademickiej 1, 18-400 Łomża
Nr sali: A 0.25 (w dniach 20-22.06.2022r) i B 2.7 (w dniu 23.06.2022r)
TEMATYKA SZKOLENIA:
- omówienie bezpieczeństwa żywności, podstawowych założeń i warunków, jakie muszą być spełnione, działań i rozwiązań, jakie muszą być wprowadzone oraz podstawy prawnej stanowiącej gwarant dla zachowania bezpieczeństwa żywności;
- omówienie wymagań dobrych praktyk GMP, GHP;
- omówienie założeń, wymagań, etapów wdrażania systemu HACCP wraz z określeniem CCP;
- omówienie wymagań normy ISO 22000:2018 (wdrażanie, działanie, doskonalenie systemu FSMS, zakres normy, kontekst organizacji, analiza ryzyk i szans, odpowiedzialność i uprawnienia, wsparcie, , ocena efektów działania, doskonalenie), dokumentowanie, komunikacja (zewnętrzna i wewnętrzna);
- wdrażanie polityki bezpieczeństwa żywności;
- wprowadzenie do audytowania (rodzaje audytów, uprawnienia i zakres działań audytorów, przebieg procesu audytowania);
- metody i techniki prowadzenia audytów;
- prowadzenie dokumentacji audytowej.