Konkurs Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności „Food Expert”
Ważne daty: rejestracja: do 18 lutego 2025 r.
Konkurs odbędzie się:
I etap – szkolny 19 lutego 2025 r.
II etap – finałowy 7 marca 2025 r.
Uroczystość wręczenia nagród laureatom: 7 marca 2025 r.
Zapraszamy do udziału w Konkursie wszystkich uczniów szkół średnich.
Nie czekaj! Zgłoś się jak najszybciej! Na finalistów czekają atrakcyjne nagrody i dyplomy.
Organizator:
Wydział Nauk o Zdrowiu, kierunek: Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności
Akademia Łomżyńska
Wydział Nauk o Zdrowiu
Akademicka 14
18-400 Łomża
e-mail:
tel. 86 215 66 07
Chętni do wzięcia udziału w Konkursie zgłaszają swój udział poprzez rejestrację na stronie
Szczegółowe informacje na temat samego Konkursu, w tym regulamin, a w nim zagadnienia/źródła, które pozwolą na jak najlepsze przygotowanie się do rozwiązania zadań konkursowych, dostępne są na stronie: O konkursie
Konkurs adresowany jest do uczniów szkół średnich: liceum i technikum, którzy wykazują zainteresowanie tematyką związaną z bezpieczeństwem żywności, jej jakością i autentycznością oraz systemami, których celem jest zapewnienie tychże wyróżników. Pozwala sprawdzić swoją wiedzę we wskazanym zakresie i zdobyć atrakcyjne nagrody, ale również poczuć akademicki klimat wyższej uczelni. Merytoryczną opieką nad konkursem sprawuje kadra naukowo-dydaktyczna Wydziału Nauk o Zdrowiu Akademii Łomżyńskiej, a w szczególności nauczyciele akademiccy kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności.