Szanowni Państwo, na posiedzeniu Komisji Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności "Food Expert" II edycja podjęto decyzję o obniżeniu kryterium kwalifikacji uczestników do II etapu. W związku z tym przekazujemy, iż do etapu finałowego konkursu, zaplanowanego na 5 grudnia 2022 r., zakwalifikowane zostały osoby, które w I etapie (szkolnym) uzyskały minimum 18 punktów, co stanowi 60 % wszystkich możliwych do uzyskania punktów.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom podjętego trudu przygotowania do Konkursu i zmierzenia własnych sił, a w sposób szczególny - osobom zakwalifikowanym do II etapu.
Komisja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności "Food Expert"
II edycja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności „Food Expert”, organizowanego przez Wydział Nauk Informatyczno-Technologicznych Akademii Nauk Stosowanych w Łomży jest adresowana dla uczniów szkół średnich.
Konkurs odbędzie w dwóch etapach: I etap, szkolny, będzie miał miejsce 15 listopada 2022 r. w macierzystych szkołach uczestników, natomiast II etap, finałowy przewidziany został na 5 grudnia 2022 r. w siedzibie Akademii Nauk Stosowanych w Łomży. Uczestnicy Konkursu zmagać się będą z wieloma zadaniami, obejmującymi swoim zakresem zagadnienia powiązane z bezpieczeństwem i certyfikacją żywności.
Celem organizowanego konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat jakości i bezpieczeństwa oraz autentyczności żywności, a w szczególności: zanieczyszczeń żywności, bezpieczeństwa w stosowaniu dodatków do żywności, znakowania produktów żywnościowych, systemów kontroli jakości żywności.
Informacje szczegółowe, dotyczące organizowanego Konkursu są dostępne na stronie internetowej Konkursu
Strona 3 z 3