Wydarzenie to jest odpowiedzią na inicjatywę obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności. Pragniemy w ten sposób podkreślić jego znaczenie, działając na rzecz lokalnych społeczności. Celem kampanii jest podnoszenie świadomości konsumenckiej w zakresie bezpieczeństwa żywności, adaptogenów, nutrigenetyki oraz zdrowego stylu życia. Wydarzenie umożliwia również popularyzowanie wiedzy o roli nauki w zapewnianiu jakości i bezpieczeństwa żywności.
Kluczowym przesłaniem kampanii jest zapewnienie młodzieży dostępu do wiedzy przekazywanej w sposób przystępny i atrakcyjny. Mamy nadzieję, że nasze działania przyczynią się do kształtowania świadomych konsumentów oraz umożliwią Państwa szkole realizację programów profilaktycznych w nowoczesnej i angażującej formie.
Wydarzenie odbędzie się 6 czerwca 2025 r. w godz. 10:00–14:00 w Akademii Łomżyńskiej przy ul. Akademickiej 1, Aula im. profesora Antoniego Jakubczaka. W programie przewidziane są wykłady prowadzone przez specjalistów oraz piknik z degustacją wyrobów przygotowanych przez pracowników i studentów Wydziału Nauk o Zdrowiu kierunków studiów Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności oraz Dietetyki.
Wykłady będą również transmitowane na żywo na uczelnianym kanale YouTube.
Więcej informacji można znaleźć na stronie.