Akademia Nauk Stosowanych w Łomży - strona głównaBiuletyn Informacji Publicznej - strona główna

>> Strona główna > Akty prawne > Zarządzenia Rektora > rok 2021


Zarządzenie Nr 22/2021 w sprawie: utworzenia studiów I stopnia na kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności o profilu praktycznym

Na podstawie art. 23 ust. 2 pkt. 8 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r.  Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 478 z późn. zm.) oraz § 10 ust. 6 pkt. 15 Statutu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży zarządza się, co następuje:

§ 1
1. Na Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży tworzy się kierunek studiów Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności.
2. Studia na kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności prowadzone będą jako:
a) poziom studiów – studia I stopnia,
b) profil studiów – praktyczny, przypisany do dziedziny nauk rolniczych,
c) forma studiów – stacjonarne i niestacjonarne.

§2
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Rektor
dr hab. Dariusz Surowik, prof. PWSIiP








 

Załączniki:
  1.   Zarz_Nr_22_21.pdf
Wytworzył:   Rektor

Dokument z dnia:2021-04-26

Opublikował: Sandra  Chrostowska

Publikacja z dnia: 2021-04-28 09:15:47

Wersja dokumentu: 1

Ilość wyświetleń: 235


Projekt: TS 2010

System miniBIP v.0.3