Uchwała Nr 49/2018 w sprawie: utworzenia studiów drugiego stopnia kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.
Na podstawie § 26 ust.11 Statutu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości
w Łomży oraz § 3, § 4 i § 7 Rozporządzenia Ministra Nauki I Szkolnictwa Wyższego z dnia 26 września 2016r. w sprawie warunków prowadzenia studiów, uchwala się co następuje:
§ 1
Senat Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży wyraża zgodę na utworzenie kierunku studiów drugiego stopnia Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o profilu praktycznym, przyporządkowanym do obszaru nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych w zakresie dyscypliny naukowej: technologia żywności i żywienia mieszczącej się w dziedzinie nauk rolniczych na Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności.
§ 2
1. Senat Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży przyjmuje efekty kształcenia na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka II stopnia, stanowiące załącznik nr 1 do niniejszej Uchwały.
2. Senat Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży przyjmuje program kształcenia na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka studia II stopnia stanowiący załącznik nr 2 do niniejszej Uchwały.
Uchwałę przyjęto w głosowaniu jawnym w stosunku głosów
za 17
przeciw 0
wstrzymało się 0
Przewodniczący Senatu
Rektor
(-) dr hab. Dariusz Surowik, prof. PWSIiP
Wytworzył: | Rektor |
Dokument z dnia: | 2018-06-28 |
Opublikował: | Lisiecka Monika |
Publikacja z dnia: | 2018-08-07 08:46:31 |
Wersja dokumentu: | 1 |
Ilość wyświetleń: | 432 |
Pokaż wszystkie dokumenty w kategorii rok 2018